BEFuture

Shaping the Future of Europe’s Business Events sector through a regenerative, resilient and sustainable tourism industry transformation

El projecte BEFuture, finançat pel programa de la Unió Europea per a les PIMEs (Single Market Programme), té com a objectiu reforçar la sostenibilitat, la digitalització i la resiliència de les PIMEs del sector del turisme d’esdeveniments.

Un sector estimulant, però amb una petjada ecològica considerable

Els congressos professionals juguen un rol clau en la indústria turística europea, atès que atrauen visitants amb un alt poder adquisitiu i impulsen el turisme en períodes de temporada baixa. Abans de la pandèmia de la COVID-19, el sector organitzava 5,4 milions de convencions per any, que acollien 704 milions de visitants a Europa. Aquestes convencions també generen creixement econòmic local i desenvolupament social. A més,  tenen un impacte significatiu en l’intercanvi de coneixements, la cultura, la innovació, l’accés a la tecnologia, les oportunitats de negoci i l’atracció de talent. Malauradament, el sector també deixa una petjada ecològica considerable, tant pels nombrosos recursos que consumeix com per les enormes quantitats de residus que genera.

Solucions per a un sector sostenible, digital i resilient

El projecte BEFuture busca aportar una resposta a aquests reptes i acompanyar la transició ecològica i digital del sector dels esdeveniments professionals cap a un ecosistema de turisme de negocis resilient. Per aconseguir-ho, fomentarà l’adopció de solucions i de models de negoci alternatius i sostenibles, a més d’estimular la innovació i les activitats de les start-ups. BEFuture desenvoluparà un sistema de serveis de suport transnacional i intersectorial, perquè les PIMEs que ofereixen serveis de valor afegit elevat puguin compartir, aprendre i col·laborar conjuntament.

Vuit socis de sis països

BEFuture és un consorci de 8 socis provinents de 6 països: Agència Catalana de Turisme / Catalan Convention Bureau (Espanya), Tipik Communication Agency (Bèlgica), Visit Flanders (Bèlgica), Linkeus (França), Verband der Veranstaltungsorganisatoren (Alemanya), NHL Stender / European Tourism Futures Institute (Països Baixos), UNIMIB – Milano University (Itàlia) i B.Link Barcelona Strategic Projects.