SKATEBOARDING BEYOND
Skateboarding as an intersection to promote social inclusion, gender equality and mental health.
![](https://blinkbcn.com/wp-content/uploads/Color-logo-no-background.png)
![](https://blinkbcn.com/wp-content/uploads/eufunding-300x119.png)
- Inici: 01/01/2024
- Fi: 30/06/2026
- Pressupost global: 400.000 €
- Subvenció: 400.000 €
El projecte SKATEBOARDING BEYOND, finançat pel programa ERASMUS + Sport de la Unió Europea, té com a objectiu utilitzar l’skate com a eina per promoure la inclusió social i la igualtat de gènere, desenvolupar habilitats entre els joves i facilitar un entorn segur i creatiu perquè els joves prosperin.
L'skate, una eina de transformació social
L’skateboarding ha demostrat ser una eina eficaç per al desenvolupament dels joves. La seva popularitat està creixent i cada dia atrau més l’atenció dels joves, i la participació de les noies en aquest esport va a l’alça.
L’skateboarding és un esport que va néixer de la cultura popular, creat i desenvolupat per joves a fi d’expressar la seva creativitat i idees. Així, els joves han desenvolupat la seva pròpia comunitat esportiva al voltant de l’skateboarding, a través de la qual poden expressar-se lliurement i establir les seves pròpies normes. A més, avui en dia l’skateboarding és una activitat essencialment comunitària, ja que molt sovint es realitza en espais públics.
Per aquestes i altres raons, l’skateboarding està reconegut com una eina eficaç per a la inclusió social.
El programa SKATEBOARDING BEYOND
El programa creat per SKATEBOARDING BEYOND fomentarà la inclusió social juvenil mitjançant la pràctica de l’skate, així com tallers de creativitat que aborden transversalment el benestar mental, les desigualtats de gènere i habilitats com la creativitat, el treball en equip i la comunicació.
Mitjançant la pràctica de l’skate, els joves es veuran involucrats en la cultura urbana i l’art al voltant de la comunitat d’aquest esport. El programa se centra principalment en nens i nenes de 8 a 12 anys que es troben en risc d’exclusió social, amb una atenció especial a les noies.
Com a resultat de la iniciativa, es desenvoluparan comunitats de skate inclusives per 400 nens i nenes, i es formaran 50 entrenadors.
El programa tindrà diversos impactes, entre els quals destaca la creació d’una comunitat de skate més inclusiva que ofereixi oportunitats als infants, especialment les noies o joves en risc d’exclusió social.
![](https://blinkbcn.com/wp-content/uploads/Imatge1-1.png)
Cinc socis i tres països
El consorci de SKATEBOARDING BEYOND està format per 3 organitzacions que implementaran el programa a escala nacional: les federacions de patinatge d’Espanya, Alemanya i Suècia; i dues organitzacions estratègiques que donaran suport al desenvolupament de la metodologia innovadora, la seva prova i avaluació: Advance Inspiring Social Innovation i B.Link Barcelona Strategic Projects.
B.Link lidera els grups focals del projecte Skateboarding Beyond, recopilant aportacions crucials de les parts interessades sobre inclusió social, promoció de valors, salut mental i igualtat de gènere. Aquest compromís permet que el projecte es mantingui connectat amb les necessitats i prioritats de les comunitats, augmentant-ne la rellevància i l’impacte. Com a líder en la implementació de l’estratègia de comunicació i disseminació, B.Link garanteix que els missatges clau del projecte arribin i ressonin en les comunitats d’arreu d’Europa. A més, B.Link s’encarrega de la gestió administrativa i financera del projecte, així com el monitoratge i avaluació de resultats, per assegurar l’assoliment dels objectius del projecte.
![](https://blinkbcn.com/wp-content/uploads/SKATEBOARDING-BEYOND-MAPA-WEB.png)
Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or CINEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.