SKATEBOARDING BEYOND

Skateboarding as an intersection to promote social inclusion, gender equality and mental health.

El projecte SKATEBOARDING BEYOND, finançat pel programa ERASMUS + Sport de la Unió Europea, té com a objectiu utilitzar l’skate com a eina per promoure la inclusió social i la igualtat de gènere, desenvolupar habilitats entre els joves i facilitar un entorn segur i creatiu perquè els joves prosperin.

L'skate, una eina de transformació social

L’skateboarding ha demostrat ser una eina eficaç per al desenvolupament dels joves. La seva popularitat està creixent i cada dia atrau més l’atenció dels joves, i la participació de les noies en aquest esport va a l’alça.

L’skateboarding és un esport que va néixer de la cultura popular, creat i desenvolupat per joves a fi d’expressar la seva creativitat i idees. Així, els joves han desenvolupat la seva pròpia comunitat esportiva al voltant de l’skateboarding, a través de la qual poden expressar-se lliurement i establir les seves pròpies normes. A més,  avui en dia l’skateboarding és una activitat essencialment  comunitària,  ja que molt sovint es realitza en espais públics.

Per aquestes i altres raons, l’skateboarding està reconegut com una eina eficaç per a la inclusió social.

El programa SKATEBOARDING BEYOND

El programa creat per SKATEBOARDING BEYOND fomentarà la inclusió social juvenil mitjançant la pràctica de l’skate, així com tallers de creativitat que aborden transversalment  el benestar mental, les desigualtats de gènere i habilitats com la creativitat, el treball en equip i la comunicació. 

Mitjançant la pràctica de l’skate, els joves es veuran involucrats en la cultura urbana i l’art al voltant de la comunitat d’aquest esport. El programa se centra principalment en nens i nenes de 8 a 12 anys que es troben en risc d’exclusió social, amb una atenció especial a les noies.

Com a resultat de la iniciativa, es desenvoluparan comunitats de skate inclusives per 400 nens i nenes, i es formaran 50 entrenadors.

El programa tindrà diversos impactes, entre els quals destaca la  creació d’una comunitat de skate més inclusiva que ofereixi oportunitats als infants, especialment les noies o joves en risc d’exclusió social.

 

Cinc socis i tres països

El consorci de SKATEBOARDING BEYOND  està format per  3 organitzacions que implementaran el programa a escala nacional: les federacions de patinatge d’Espanya, Alemanya i Suècia; i dues  organitzacions estratègiques que donaran suport al desenvolupament de la metodologia innovadora, la seva prova i avaluació: Advance Inspiring Social Innovation i B.Link Barcelona Strategic Projects.